Podcast

Stine og Lises mobilsamtaler

Mens vi har siddet i hver vores bil til og fra arbejde, har vi brugt mange timer i telefonsamtaler. I samtalerne har vi udfordret og inspireret hinanden til at leve tættere på Jesus og finde ind i Guds ord. Det har været en vigtig del af vores vandring de sidste par år – og er det stadig. Mens vi har gået sammen og vokset – har vi slebet hinanden til at blive mere modne efterfølger af Jesus.

Nu inviterer vi dig med ind i vores samtale – vi håber du også vil lade dig blive inspireret og udfordret sådan som vi er blevet det. Lad os sammen blive forvandlet fra herlighed til herlighed.

Hør med her, på Spotify eller iTunes, hvor du også kan abonnere på vores podcast – søg på “Stine&Lises mobilsamtaler” eller brug dette link: https://podnews.net/podcast/1508889741

Lyt med når vi taler om at blive forstået – eller ikke blive forstået. Hvorfor er det, at vi nogle gange oplever, at vi ikke bliver forstået eller hørt, når vi siger noget? Vi taler om hvad det gør ved os, og hvordan vi kan blive bedre til at blive hørt og forstået. Men også at hvile i, at vi er perfekt skabte i Guds billede – også selvom vi ikke altid oplever at blive hørt og forstået.

Lyt med når vi taler om at give og modtage komplimenter og gaver. Det er ikke altid naturligt at give og modtage komplimenter, men det er en måde at se og anerkende vores omgivelser. En gave skal modtages kvit og frit, men det glæder giveren at vi viser vores taknemmelighed og glæde ved at modtage. Guds ord er en gave, troen er en gave som vi kan vælge at tage imod.
Lyt med når vi taler om fornærmelser. Vi taler om den undervisning, vi har brugt i NextLevel som hedder ”De ni dødelige omfavnelser”. Fornærmelser skader os mere end vi måske tror. Men heldigvis giver Guds ord et håb til at komme fornærmelser til livs.
Lyt med når vi taler om kirke på en ny måde. Vi deler tanker om hvordan vi godt kunne tænke os at kirken kommer til at se ud i fremtiden. Vi tale om hvad vi synes fungerer og om vi bruger vores tid, energi og gave på den bedste måde. Hvis du har gjort dig tanker om hvordan kirke kan se ud, så del dem med os. Lyt med når vi taler om modgang. Vi oplever alle modgang – vi er ikke blevet lovet andet, men heldigvis behøver vi ikke gå igennem modgangen alene. Gud har sagt i Hans ord at vi ikke skal frygte for han vil hjælpe os, Esa. 41:13 Lyt med når vi taler med vores passager, Anette Holt Larsen, om lys. Anette har skrevet bogen: ”I er verdens lys”. Lyset er med til at give liv. Vi taler om betydningen af både det fysiske og åndelige lys for vores måde at fungere på og hvorfor det er så vigtigt for os selv og vores omgivelser. Alt dette underviser Anette om i sin bog. Bogen kan købes ved enten at kontakte Anette eller på www.1027ms.dk.

Lyt med når vi taler om at leve et transparant liv. Vi taler om, at vores handlinger skal kunne tåle at komme frem i lyset, og at det vi forsøger at skjule, med tiden altid vil vise sig i vores handlinger og tale. Biblen siger, at det der bliver talt om i det skjulte, vil blive råbt ud fra hustagene.   

Lyt med når vi taler om frygt. Guds ord siger at fuldkommen kærlighed fordriver al frygt, alligevel oplever vi at mange er drevet af frygt. Beslutninger taget ud fra frygt bringer sjældent noget godt med sig. Vi taler om vores egne oplevelse og hvad vi gør for at leve uden frygt.
Lyt med når vi taler om skam. Det er et svært og til tider ømtåligt emne, som vi kun lige kradser i overfladen af. Skam er en følelse, der fortæller os, at vi ikke er gode nok som vi er eller at vi det er forkert at vise svaghed. Hemmeligholdelse, fordømmelse og tavshed giver næring til skamfølelsen, det skal vi gøre op med!

Lyt med når vi taler om glæde. Glæde smitter og virker tiltrækkende, og glæden er vores styrke. Vores erfaring er at en taknemmelig tilgang til livet giver glæde som en grundfølelse.  

Lyt med når vi taler videre om motiver. Denne gang taler vi om motiver for at gøre. Hvis vi gør ting med de forkerte motiver, er der stor sandsynlighed for at vi bliver stressede eller får en uheldig attitude. Hvis vi kender vores prioriteringer, er det nemmere for os at gøre med de rette motiver.

Den bog vi taler om til sidst hedder: ”Den som finder sin plads tager ikke en andens” skrevet af Tomas Sjödin. Den kan vi godt anbefale.

Lyt med når vi taler med vores passager, Gitte Ejbye Pedersen, om motiver for at give. Gitte har i den sidste tid oplevet, hvordan hendes tanker om at give er blevet ændret. Derfor er hende motiv også blevet forvandlet og med det, er hendes motiv også blevet ændret.  

Lyt med når vi taler om bekymringer. Vi bliver tankeverden og taler om hvad bekymringer gør ved os. I Mat. 6:34 står der at ”hver dag har nok i sin plage”, så vi deler erfaring om, hvordan vi kan bytte bekymringerne ud med håb. Bekymringer fører sjældent til noget godt, men alligevel er det en velkendt følelse for mange.

Kong Saul fra det gamle testamente havde et andet selvbillede end det billede Gud havde af ham. Denne gang taler vi om vores selvbillede og hvordan det er med til at forme vores liv. Et ret Guds billede giver et ret selvbillede. Vi giver praktiske tips til at få et ret Guds billede.

Lad dig blive inspireret når vi taler om følelser og det “at være ven med dine følelser”. Når vi bliver venner med vores følelser, kan vi opleve at de er et redskab til at navigere, hvor vi ikke lader os styre af, hvordan vi føler.

Lyt med når vi taler om ”tanker” og hvad de gør ved os, hvis vi ikke er opmærksomme på vores tanker. Vi kommer også ind på hvordan vores tanker og følelser hænger sammen. Vi skal tage vores tanker til fange og gøre dem lydige ind for Kristi, siger Paulus i 2 Kort 10:4-5. Lad dig inspirere  til at blive opmærksom på hvad du tænker.

Velkommen til endnu en omgang af ”Stine&Lises mobilsamtaler”. Denne gang taler vi om kontrol, hvorfor er det så vigtigt for nogen af have kontrol, har vi selv kontrol og hvad gør vi ved det? Lyt med i denne autentiske samtale.

Lyt med til denne udgave af ”Stine&Lises mobilsamtaler”. Du inviteres med når vi taler om Guds hvile, hvordan holder vi fast i at have tid i vores kalender til at hvile i Guds nærvær, når landet lukker op efter nedlukning pga. COVID-19.

Stine Kofoed Møller og Lise J. Theisen har i dag fået en passager med. Karla Lentz er med, når vi taler om nadver midt i påsketiden og COVID-19 og i hverdagslivet. Lyt med og lad dig blive inspireret til af vores tanker om nadver og hvad det betyder for os. Hvis du har lyst og mulighed så tage nadver sammen med os til sidst i samtalen.

Stine Kofoed Møller og Lise J. Theisen taler om imødekommenhed ud fra, at vi skal kendes på vores kærlighed til hinanden.  Lyt med og lad dig inspirere til selv at være opmærksom på de mennesker, du møder på din vej.

Første episode af “Stine&Lises mobilsamtaler”. Stine Kofoed Møller og Lise Theisen har brugt mange timer i samtaler til og fra arbejde. Du er nu inviteret med på én af dem – vær med når vi deler tanker om Guds kærlighed.