Herren er mit banner.

Af Stine Kofoed Møller

2 mos 17:15 ”Moses byggede et alter og kaldte det: ”Herren er mit banner”.

Det sker i historien hvor Israelitterne kæmper imod Amalekitterne, imens Moses står på toppen af højen med hænderne i vejret til sejr. Hver gang han sænker hånden, begynder Amalekitterne at få overtaget og når han hæver hånden igen, får Israelitterne overtaget. Aron og Hur hjælper derfor Moses med at støtte hans hænder, så hans arme bliver holdt oppe, så de vinder slaget mod fjenden.

Når jeg læser denne beretning tænker jeg:

Det her er kirke, at vi hjælper hinanden til at have et liv i sejr. Når nogen er i knibe og har svært ved at rejse sig, kommer andre til, for at støtte deres hænder.

Jeg har valgt at have mennesker i mit liv, som er der for mig når jeg ikke selv kan holde hænderne højt. Mennesker som jeg deler det mest såbare med, som får lov at se ind i mit indre og som jeg ved, er der for mig. Vi glæder os sammen og vi kæmper sammen.

Det er vigtig at de ikke giver mig ret i alt hvad jeg siger, men at de fortæller mig når jeg er galt på den. At de hjælper mig med at holde mig på rette spor.

Jeg sad en dag sammen med en kvinde fra min kirke og fortalte om en bøn jeg har bedt og haft tro for i mange år og som jeg måske er ved at give lidt op omkring. Da sagde hun med det samme, du taler vandtro!

Bang, den gik lige ind, jeg kunne vælge at blive fornærmet på hende eller irriteret over at hun blandede sig i noget hun ikke kender til.

Men jeg valgte, heldigvis at tage det som en irettesættelse og at tage ved lærer af det, for hun havde jo fuldstændig ret.

For ja, er der ikke nogen gange nogen af de bønner vi beder, som vi så taler ned igen, fordi det måske ikke går som vi forestiller os, eller at det ikke sker lige så hurtigt som vi kunne ønske os.

Jeg fik et løfte fra Gud, gennem Hans ord, for mange år siden, om min bøn.

Det var en kvinde der bad for mig og profetisk blev hun mindet om at give mig dette ord, fra Habakkuks bog 2:3 hvor der står ” For synet gælder først den fastsatte tid, det vidner om enden, og det bedrager ikke. Hvis det trækker ud, så vent, for det kommer, det udebliver ikke”

Hvem er så jeg der begynder at tvivle på Guds ord og taler død over det, som Han har talt liv ind i.

Heldigvis er der mennesker omkring mig, der taler tro ind i min bøn, når jeg ind imellem er ved at give op.

Del dit liv med andre, lad dem se ind bag forhænget og giv dem lov til at være med til at løfte dine hænder og at tale sandhed ind i dit liv. Og gør selv det samme for andre, det er så skønt at være med til at opmuntre og at se den vækst og det liv det giver, det opbygger også din egen tro.

Gud har ikke lovet os et liv uden kamp, men han har lovet os et liv i sejr!

Han er den der kæmper for os, når vi holder hænderne højt. Når vi takker Ham og priser Ham, så giver vi Ham ære og arbejdsro. ☺

Johova Nissi = Herren er mit banner!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *